De Hoge Veluwe: Nieuws van boswachter Henk Ruseler – oktober

27 oktober 2021

29-SEP-2021 – Op Het Nationale Park De Hoge Veluwe is sinds 2020 een onderzoek gestart om de insectenfauna blijvend te gaan volgen, met innovatieve monitoring. De DIOPSIS cameraopstelling wordt ingezet om volledig geautomatiseerd insecten te fotograferen, te herkennen en te monitoren. Hierdoor zijn veranderingen sneller waar te nemen en acties tot biodiversiteitsherstel eerder in te zetten. Boswachter Henk Ruseler vertelt over de nieuwe generatie DIOPSIS camera’s en de zonnige septembermiddag waarop hij Theo Zeegers, projectleider bij EIS Kenniscentrum Insecten, vergezelde bij het ophalen van de twee DIOPSIS camera’s op het Otterlose Zand. Zie het hele artikel op Het Nationale Park De Hoge Veluwe.

Op De Hoge Veluwe wordt sinds 2013 onderzoek gedaan naar het gedrag van onze wilde dieren. Snapshot Hoge Veluwe, het burgerwetenschapsonderzoek dat het Park samen met Wageningen University & Research is opgestart, heeft, mede dankzij 14.901 vrijwilligers en 3.365.351 gedane waarnemingen, al veel interessante gegevens over het gedrag van onze wilde fauna opgeleverd. Wil je liever live het wild op de Hoge Veluwe spotten in plaats van gedateerde fotoseries bekijken en beoordelen, bezoek dan Live wildcam De Hoge Veluwe.

Meer berichten

Tropische test voor de DIOPSIS camera

Tropische test voor de DIOPSIS camera

Niet alleen in Nederland willen we beter weten hoe het gaat met de insecten stand, ook internationaal is er veel aandacht voor de ontwikkeling van camera's om insecten te monitoren. DIOPSIS is...